dimecres, 8 de setembre del 2010

Vacances a Portugal (1)

1er. dia (7.9.10)

El primer dia va començar a les 5 de la matinada quant ens van llevar i vam agafar el cotxe per després de fer uns 1.200 quilòmetres arribar a la capital de Portugal, Lisboa.

Abans d'això just en el mateix moment que treia el cotxe del garatge, un dels nostres veïns feia exactament el mateix, però en el seu cas per anar cap a Andalusia.
Tot el trajecte va ser prou bo i la primera parada la van fer passats Guadalajara a l'hotel Amura Azuqueca. Un hotel on anteriorment en un altre viatge (a Àvila) ens vam aturar a dinar, i com que ens va agradar, ens vam aturar expressament per esmorzar.
Després d'esmorzar vam continuar el viatge, trobant una mica de circulació a la sortida de Madrid i a part d'aturar-nos per ficar-hi benzina la següent aturada va ser a Trujillo per dinar.
Un company de feina m'havia recomanat un restaurant que es menjava molt bé, així que li vaig fer cas i vam retardar una mica l'aturada per poder arribar a Trujillo i dinar al Meson La Troya. Està situat just a la plaça Major i no ens va decebre gens. Tal com m'havien comentat, vam menjar molt, i bé de quantitat i de preu. Si passeu per aquesta població ja sabeu on podeu menjar!!!
Acabats de dinar i amb l'estómac una mica (massa) ple vam dirigir-nos cap a Badajoz i la frontera amb Portugal. Just abans de creuar la frontera vam omplir el depòsit de benzina, ja que a l'altra costat de la frontera es molt més cara. Una vegada passat la frontera  vam fer uns 200 quilòmetres d'autopista (de peatge) fins arribar al immens pont Vasco da Gama, amb 18 quilòmetres és el pont més llarg d'Europa i fa una gran impressió travessar-lo per poder accedir a Lisboa.

Ponte Vasco da Gama. *L'autor d'aquesta foto es: Jos van Leeuwen.

En quant vam arribar a l'hotel (Lutecia****), vam desmuntar les maletes i vam organitzar-ho tot una mica abans de anar a donar una volta i sopar per la ciutat. Com que a Portugal és una hora menys, vam poder aprofitar una mica la tarda/vespre. Com que el nen tenia molta gana, vam sopar pràcticament al primer restaurant que ens vam trobar, que en aquest cas va ser una pizzeria.
Vam caminar fins la plaça del Marqués de Pombal i després vam tornar cap a l'hotel per dormir i descansar després de passar tot el dia sobre rodes.