TAST DE RAÏMS
Aprofitant que ens trobem a finals de setembre, i que ja han començat a fer la verema, la D.O. Catalunya va recollir uns grans de raïm per poder fer aquest tast.
Aquest ha sigut el meu primer tast de raïms, i sense cap mena de dubte va ser una experiència, si més no, singular i que en va agradar molt.
Vam tastar dues varietats de raïm:
- Trepat
- Ull de llebre
TAST DE VINS
Habitualment, sempre es comença per tastar primer el vi blanc, després el rosat, i per finalitzar el negre,però en aquest tast van canviar l'ordre, i van deixar el blanc per al final. Es va deixar pel final, per poder tastar una copa de most, que, novament gràcies a que estem en plena verema, van agafar d'algun celler que acabava de començar a preparar les tines per fer vi. Ens van comentar que el most que estàvem tastant, només portaven 3 dies fermentant, i per això quasi tot era sucre i pràcticament res d'alcohol (un 1 o 2%).
La resta del tast no em va acabar de convèncer, ja que sota el meu parer, van ser força fluixos. L'únic que es va salvar va ser el blanc "Viña Esmeralda" . No sempre (per desgracia) es poden tastar grans "caldos".
Vam tastar:
- Vinya d'en Grec (Coop. Vinícola Serral). Rosat 2009.
- Ramón Roqueta (Bodegas 1898. Manresa). Negre 2009.
- Viña Esmeralda (Miguel Torres. Vilafranca del Penedès). Blanc 2009.
- Most
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada