dissabte, 25 de setembre del 2010

Tast de vins i raïms

Aquest divendres, aprofitant les festes de la Mercè, la Denominació d'Origen Catalunya va organitza al Moll de la Fusta del Port de Barcelona un taller sensorial on vam poder fer primer un tast de raïms, i seguidament, un tast de vins.

TAST DE RAÏMS

Aprofitant que ens trobem a finals de setembre, i que ja han començat a fer la verema, la D.O. Catalunya va recollir uns grans de raïm per poder fer aquest tast.

Aquest ha sigut el meu primer tast de raïms, i sense cap mena de dubte va ser una experiència, si més no, singular i que en va agradar molt.



Vam tastar dues varietats de raïm:
  • Trepat
  • Ull de llebre
Vam comprovar si el gra de raïm estava més/menys tou, el color de la pell, si costava sortir de la tija, el gust, si les llavors s'enganxen a la carn, etc...




TAST DE VINS

Habitualment, sempre es comença per tastar primer el vi blanc, després el rosat, i per finalitzar el negre,però en aquest tast van canviar l'ordre, i van deixar el blanc per al final. Es va deixar pel final, per poder tastar una copa de most, que, novament gràcies a que estem en plena verema, van agafar d'algun celler que acabava de començar a preparar les tines per fer vi. Ens van comentar que el most que estàvem tastant, només portaven 3  dies fermentant, i per això quasi tot era sucre i pràcticament res d'alcohol (un 1 o 2%).

La resta del tast no em va acabar de convèncer, ja que sota el meu parer, van ser força fluixos. L'únic que es va salvar va ser el blanc "Viña Esmeralda" . No sempre (per desgracia) es poden tastar grans "caldos".


Vam tastar:

  • Vinya d'en Grec (Coop. Vinícola Serral). Rosat 2009.
Trepat 100%.
  • Ramón Roqueta (Bodegas 1898. Manresa). Negre 2009.
Ull de llebre 100%
  • Viña Esmeralda (Miguel Torres. Vilafranca del Penedès). Blanc 2009.
Moscatell d'Alexandria 85% i Gewurztraminer 15%
  • Most