dijous, 3 de novembre del 2011

Visita a les caves Juvé y Camps i Gramona

Com cada any, el 12 'octubre toca portes obertes a les caves de Sant Sadurní d'Anoia.
Aquest any em visitat dues:
  • Juvé y Camps
Primer vam anar a Juvé y Camps, una visita per les seves caves de Sant Sadurní d'Anoia on vam entrar per la part més nova, i vam acabant sortint a l'altre banda del carrer, per la part més vella. La visita va estar molt bé, però li va faltar un guia una mica més experimentat... per acabar la visita ens van convidar a una copa de cava.

Façana d'entrada a Juvé y Camps
  • Gramona
Seguidament, vam anar a visitar la cava Gramona. Una visita amb una guia, al meu parer més professional, i que ens va ensenyar les caves al centre de Sant Sadurní on produeixen els seus millors caves. També ens va explicar, que a les afores tenen unes altres instal·lacions més modernes on fan els caves joves i tots els seus vins. Al finalitzar la visitar ens van convidar (com és habitual) a una copa de cava, ...però a més a més, al preguntar-li pel marc de cava, ens va treure unes ampolles ben fredes de marc de -cava- Gramona i licor de marc de -cava- Gramona per poder degustar-les.
Un petit detall que vam agraïr comprant unes ampolles de vi i un licor de marc de Gramona a la botiga que hi ha a la mateixa cava.

Gramona
Botiga Gramona



















 Per acabar, i com que ja era hora de dinar, al sortir de Gramona, vam baixar pel mateix carrer fins a un restaurant italià que preparen unes pastes molt bones.

Un dia ben aprofitat !

 ...i felicitats a totes les Pilars !!!