dilluns, 7 de novembre del 2011

Xerigots (2on maridatge) amb vins DOQ Priorat i formatges.

El 3 de novembre vaig tornar a Xerigots per gaudir d'un segon maridatge, en aquesta ocasió de vins DOQ Priorat i formatges.
Diuen que és millor veure en companyia, per això en aquesta ocasió vaig anar ben acompanyat amb uns amics que van fer que encara ho passéssim millor !

L'enòleg José Mas ens va presentar els vins de Costers del Priorat amb una passió i entusiasme que ens va fer transportar-nos fins a Bellmunt del Priorat on s'elaboren els vins que van tastar.

  • Elios: El primer vi que vam tastar va ser un criança de 10 mesos en bótes i un repòs a l'ampolla de 3 mesos.
    • 55% garnatxa
    • 30% carinyena
    • 10% cabermet sauvignon
    • 5% syrah.
El vam maridar amb el formatge Tou de Til·lers.
  • Pissarres: Criança de 12 mesos en bótes i un repòs a l'ampolla de 6 mesos.
    •  55% carinyena
    • 30% garnatxa
    • 10% cabernet
    • 5% syrah
El vam maridar amb un Gouda curat.
  • Clos Cypres: Criança de 15 mesos en roure francès Allier i un repòs a l'ampolla de 8 mesos. S'elabora amb les vinyes  més velles de Garnatxa i Carinyena, amb una mitjana d'edat de 70 anys. Es tria raïm a raïm en una taula de selecció i amb una producció de només 1.000 ampolles.                   (Va obtenir 9,47 punts a la Guia de Vins de Catalunya, 91 punts Wine Spectator i 91 punts Parker).
    • 80% carinyena
    • 10% garnatxa
    • 10% cabernet sauvignon
El vam maridar amb el Picón Bejes Treviso.


Aquí teniu un altre petit vídeo d'aquest segon maridatge:



Si el primer maridatge va estar francament bé, aquest encara m'ha agradat més !
Xerigots, continueu igual...