dilluns, 20 de febrer del 2012

Xerigots: Maridatge del Celler Mas Candí amb l'enòleg Ramon Jané.

L'1 de febrer van maridar amb Ramon Jané, l'enòleg i co-propietari de Mas Candí de la D.O. Penedès.

Mas Candí son quatre joves pagesos amb estudis de viticultura, enologia i alguns amb practiques a la Bourgogne; que s'han unit per crear els seus propis vins que obtenen de les vinyes plantades en el seu dia pels seus avis.

Els maridatges seleccionats per aquesta ocasió van ser:
  • QX (Quatre Xarel·los): És un vi blanc elaborat amb la varietat xarel·lo provinent dels millors ceps de les millors vinyes d'entre 54 i 60 anys dels 4 socis de Mas Candí al Penedès. Elaboració, fermentació i criança en botes durant 8 mesos.
El vam maridar amb el Brie de Meaux. S'utilitza llet de vaca i cada peça requereix 25 litres de llet. Té un aroma de fruites i nous. El sabor és més suau i menys salat que els altres Brie.
  • Cava Mas Candí Brut Nature: Elaborat amb Macabeu, Xarel·lo i Parellada, és un cava sense licor d'expedició amb més de 2 anys de criança. A destacar que el percentatge de Xarel·lo és superior al habitual i una bombolla molt fina i persistent.
Maridat amb formatge Garrotxa, un formatge artesanal madurat, generalment en pasta tova, que s'elabora a partir de llet de cabra pasteuritzada.
  • Pecat Noble 2010: Per primera vegada, em tastat un vi dolç de podridura noble de malvasia de Sitges.
Maridat amb Roquefort, un formatge blau francès, de llet d'ovella coagulada, provinent del voltant de la ciutat de Roquefort. Prové de llet d'ovella de la raça Lacaune.



Destacaria la neutralitat del maridatge, és a dir, que ni van ressaltar els vins, ni els formatges, per tant, un maridatge molt aconseguit.
Dels vins, destacaria el QX i dels formatges el Brie de Meaux, que vaig comprar l'última peça que quedava (tranquils, que segur que els de Xerigots ja hauran t
ornat a carregar la nevera) i el Roquefort, que no vaig comprar, però que segur que ho faré en una altre ocasió !