dilluns, 13 de febrer del 2012

Xerigots: Maridatge del Celler Cercavins amb l'enòleg Enric Gil.

El 18 de gener vam visitar la botiga de vins, caves i formatges Xerigots, per fer un nou maridatge. En aquesta ocasió amb la participació de Celler Cercavins de la D.O. Costers del Segre.

L'enòleg Enric Gil va ser l'encarregat de dirigir aquest maridatge en que ens va proposar...

  • Guillermina 2010: Vi blanc jove provenient d'un cupatge de vins de les varietats Sauvignon Blanc, Verdejo i Gewurztraminer.
El vam maridar amb formatge de cabra semicurat en oli.
  • Guilla 2009: Vi blanc monovarietal de Macabeu de vinyes velles de la zona de Verdú.
El vam maridar amb San Simon. Un formatge fumat de llet de vaca amb D.O.P. que s'elabora a Galícia.
  • Brú de Verdú 2009: Vi negre potent i estructurat, alhora que fruitat i suau prové d'un cupatge de les varietats Ull de llebre, Syrah i Merlot.
Maridat amb Sovrano, un formatge elaborat amb llet de búfala. S'elabora com el formatge parmesà, però en lloc de llet de vaca, amb búfala. Es pot menjar a trossos i també és molt útil per cuinar, ja que té un sabor dolç, afruitat i àcid.



El maridatge va estar mol interessant, i encara que el primer vi (Guillermina) no em va acabar de fer el pes, els altres dos: Guilla 2009 en blanc i Brú en negre sí van estar a l'alçada. Sobre els formatges, tots van estar bé, però destacaria el Sovrano, brutal !!! no vaig poder deixar de comprar una peça perquè ho tastessin a casa. Molt recomanable.