dijous, 31 de març del 2011

Monells (Baix Empordà)

Diumenge passat vam anar a Monells, un dels tres pobles que formen el municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura -és el municipi amb el topònim català més llarg, amb 43 caràcters-.

Arcades a la plaça de Jaume I

Monells està situat a la Costa Brava, però no a la Costa Brava que estem acostumats a veure de sol i platja, sinó que forma part de la Costa Brava interior. Una zona interior que ens descobreix un entorn paisatgístic memorable i que ens delecta amb pobles amb un encant insuperables. Pobles com Peratallada, Pals i com és el cas, de Monells. Amb l'afegit, que en aquesta ocasió, podem dir que la massificació del turisme encara no ha arribat -de moment- a aquest petit poble del Baix Empordà.

Plaça de Jaume I
Arcades a la plaça de Jaume I


Carrer dels Arcs

Façana de l'església de Sant Genís

Església de Sant Genís













A destacar: el carrer del Arcs, la plaça de Jaume I, l'església de Sant Genís i en general tot el poble. Aconsellabe donar una volta per tots els carrers del poble, Monells es prou petit per feu-ho tranquil·lament en un matí -o una tarda-.


Per fi, he trobat el carro de Manolo Escobar!
Una trobada que et fa vindre ganes de visitar tot el meravellós Empordà, des de les ones de les seves cales i platges, fins el cim de les montanyes de l'interior.