divendres, 15 d’octubre del 2010

Freixenet

Com cada 12 d'octubre, totes les caves de Sant Sadurní fan dia de portes obertes.

Aquest any només vam visitar una sola cava, la de Freixenet.



Aquesta empresa es  la més gran per producció de cava de Catalunya. A més de la seva marca, el grup freixenet posseeix altres marques de cava (Segura Viudes, Castellblanch, Canals & Nubiola...), xampany (Henri Abelé) o de vi (René Barbier, Fra Guerau), que fan d'aquest Grup Freixenet una veritable potència econòmica del Penedès.

Com que hi havia torn d'espera (per la gran quantitat de gent), vam aprofitar per fer unes fotos per fora de l'edifici principal, on havien automòbils antics de la companyia i premses antigues que ara formen part de la decoració de l'entorn.



Una vegada vam començar la visita, primer ens van passar a una sala de cinema on ens van projectar una pel·licula sobre la historia de Freixenet.
Després, ens van baixar a les caves on ens van explicar el procés d'elaboració del cava i ens van ensenyar unes màquines per veure com ho feien antigament.
Una vegada baixat fins l'última planta, on ens van ensenyar la "Reserva Real", vam arribar a una zona més moderna i ens van portar amb un trenet per diferents indrets fins arribar a la zona d'embotellament (que no funcionava) i seguidament ens van convidar a una copa de cava, most per als petits.
Per últim, després de tastar aquesta copa de Cordón Negro van passar per la botiga on es podia comprar qualsevol record o ampolla de les diferents marques que formen el grup Freixenet.


Els caves Freixenet mai han sigut dels meus preferits, i a partir d'ara encara ho seran menys, ja que després de prendre una sola copa de Cordón Negro de Freixenet, en va vindre un mal de cap, que em va durar tot el dia.