dimecres, 13 d’octubre del 2010

CAVATAST 2010



Un any més, Sant Sadurní d'Anoia va celebrar el CAVATAST, la seva festa del cava i la gastronomia, i com no podia ser d'un altre manera, vam anar a visitar-la i a degustar-la.

En aquesta ocasió vam anar acompanyats d'amics i familiars, i com diu la dita: "quan més siguem, més riurem". Fins i tot el temps, que deien que plouria, es va comportar i durant la tarda de dissabte no va caure ni una gota. Això sí, els núvols amenaçaven, i no sabies si agafar, o no, un paraigües.

Respecte els caves exposats*, i havia una gran quantitat (sobre una trentena de marques), i varietat per escollir el 3 tastos als que et donaven dret el tiquet que havies de comprar amb anterioritat.

Sota el meu parer, l'únic defecte es precisament que només es podien tastar 3 caves. Al meu entendre, si la fira es per tastar (això posa al nom d'aquesta fira) seria preferible 5 copes mig plenes, que no pas 3 copes plenes. D'aquesta manera la selecció de diferents caves seria major.

Cava tastats:
  • Cum Laude
  • Sumarroca
  • Raventós i Blanc.
Com he dit anàvem en colla i vam poder tastar algun que altre cava de més, però aquest son els 3 que més em van agradar.

A més de tastar cava, també havia tiquets de gastronomia, xarcuteria o pastisseria, que feien passar millor aquest líquid daurat.
El que també feia bastant la gent, era comprar menjar als supermercats dels voltants, o directament portar el menjar de casa (en carmanyoles).

* Aquí deixo un enllaç a la llista de expositors del Cavatast:  
 http://www.cavatast.cat/llistat_expositors.php