dilluns, 27 de febrer del 2012

Xerigots: Maridatge amb el Celler Solà Clàssic (DOQ Priorat).

El 15 de febrer vam fer un maridatge amb el Celler Solà Clàssic de la D.O.Q. Priorat, on vam maridar tres dels seus vins amb tres meravellossós formatges. Malauradament, acabava de passar per un procés gripòs i encara en trobava bastant malament. Les meves pupil·les gustatives i olfactives estaven sota mínims !

  • Solà 2 Clàssic 2009: El raïm està veremat de forma tradicional, previa selecció i maduració òptima. La fermentació alcohòlica és en depòsits d'acer inoxidable a temperatura màxima de 28º.
    • 55% garnatxa
    • 45% carinyena
Maridat amb Herreño, un formatge elaborat a l'illa de Hierro (Canarias), amb la mescla de llet de vaca, ovella i sobretot cabra.

  • Solà Clàssic 2007: Provinent de 22.000 ceps. Veremat de forma tradicional, prèvia selecció i maduració òptima del raïm. Control de la fermentació alcohòlica en dipòsits d'acer inoxidable de 25º.
    • 57% garnatxa
    • 43% carinyena
El vam maridar amb Pecorino Sardo, un formatge dur, no cuit que es fa de llet d'ovella fresca quallada.

  • Vinyes Josep 2005: Veremat de forma tradicional amb una acurada selecció i maduració òptima. Criança en roure francès durant 12 mesos. Obtingut a partir de les vinyes més antigues del Mas Hereu, Vinyes Josep 2005 és un criança eñaborat per homenatjar el patriarca de Solà Clàssic.
    • 57% garnatxa
    • 43% carinyena
Van proposar maridar-lo amb Peñasolana, un formatge d'ovella amb romaní elaborat a partir de llet crua d'ovella, madurat un mínim de 12 mesos amb romaní natural a la seva escorça.




Per finalitzar, deixo un petit vídeo que han penjat des de Xerigots: